Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Alt er mitt

Alt er mitt

Vinnar av Maurits Hansen-prisen Nytt blod 2018. 
Seld til seks språk – pluss filmrettar. 
Møt Clara og Haavard. Et vellykket ektepar i en arvet villa på Oslos vestkant. Han er barnelege fra en rik hovedstadsfamilie, hun er en ambisiøs vestlending med toppjobb i Justisdepartementet.

På kort tid rystes et sommerlig Oslo av to brutale drap. Snart kaster drapene lange skygger over ekteparets liv. Både samfunnselitens maktspill og sykehusets intriger er i ferd med å bli farlige, samtidig som hovedpersonenes samliv slår alvorlige sprekker. For hvem er Clara og Haavard? Og hvor godt kjenner de egentlig hverandre?

 

Sagt om Alt er mitt

 

«Clara framstår som en helstøpt, mørk og interessant karakter» Leif Ekle, NRK

 

«utspekulert og raffinert spenningsforfatter.» Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

 

«Effektiv thriller … fengende og velkomponert debut» Elin Bjørhei, VG

 

«velskrevet og fornøyelig» Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet

 

«Det er lett å sjå føre seg Alt er mitt som TV-serie» Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

 

Eit par intervju som ligg ute:

Budstikka

Dagsavisen

Bok 365

MELDINGAR AV BOKA M.M.:

Tine sin blogg:
«Oh, la la… hold deg fast for dette er spennende greier! Romanen kryper liksom innpå deg, det begynner ganske så uskyldig, men etter kort stund begynner tilfeldige bemerkninger og små detaljer å virke alt annet enn uskyldige.»
Les heile meldinga her. 

Elin Brend Bjørhei, VG
«Effektiv thriller … Lillegraven har et blikk som passer sjangeren, og hun skriver psykologisk troverdig og medrivende … Handlingen fra Vestlandet er blant bokens høydepunkter, men det er også interessant å lese om spillet på innsiden av maktens vegger. Her har Lillegraven puttet inn mye aktuell tematikk … fengende og velkomponert debut fra en allsidig forfatter som forhåpentligvis ikke har skrevet sin siste psykologiske thriller. Lillegraven har et godt grep om sjangeren og burde utvikle dette talentet videre, både plott og skrivestil har potensial til å slå an hos mange lesere.» 

Leif Ekle, NRK
«Ruth Lillegraven vikler det etter hvert riktig interessante plottet ut på en fin måte i vekslingen mellom de to ektefellene … Clara, med sin vestlandsbakgrunn og tunge barndom, framstår som en helstøpt, mørk og interessant karakter»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen
«Ei særs velskriven bok som held seg fint innanfor sjangerkonvensjonane … Det er lett å sjå føre seg « Alt er mitt» som TV-serie, ein typisk nordisk noir, kor det hektiske bylivet på sjukehus og i politikken brytest mot vill vestlandsnatur, og løgner i notida blir sette i kontrast til hemmeligheiter frå langt tilbake.»

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
«I Alt er mitt glir hun fint og uanstrengt inn i rollen som utspekulert og raffinert spenningsforfatter … Svært mange ingredienser er på plass i Ruth Lillegravens velskrevne svenneprøve i spenningsfaget.»

Ingvar Ambjørnsen, Dagbladet:
«Ruth Lillegravens psykologiske thriller er velskrevet og fornøyelig … Bokas styrke er uten tvil Clara. Både som plaga jentunge ved den grønne fjorden. Og som isdronning i Justisdepartementet.»

Janina Dyballa i Ullstein Buchverlag
(har kjøpt dei tyske rettane til boka)
«Jeg er fortsatt fengslet av denne mesterlige fortellingen om hevn, og av historiens sterke hovedperson.»

Monika Mielke, redaktør for oversatt litteratur i Wielka Litera (har kjøpt dei polske rettane til boka)
«Alt er mitt
er en slik bok som får deg til å grøsse helt fra begynnelsen. En unik, skandinavisk thriller, som viser at det rettmessige ikke alltid er det riktige, og at det rettmessige ikke alltid er det rette. Dette blir en bestselger som bare leses.»

Elizabeth Stavseth Laheld, Bærum bibliotek
«Vi får innblikk i Claras oppvekst på Vestlandet sammen med mor, far og bror. Lillegraven skriver glimrende, vekselvis på nynorsk og bokmål. «Alt er mitt» er en thriller som frembragte både gåsehud og tårer hos meg. Anbefales på det varmeste!»

Asle Lien, frilansmeldar
«… kapitlene der Clara er hovedaktør, bærer preg av forfatterens poetiske bakgrunn, med klingende korte setninger, enkle, beskrivende ord, og musikalsk språkføring.
Slutten drives frem som et vestlandsk fossefall, og det krummer seg noen spørsmålstegn når man lukker boken for siste side. Ikke hvem, ikke hvordan, ikke hva, men mer hvorfor – hvorfor hun, ikke ham; hvorfor han, ikke henne, for å prøve å kryptere det hele.
En meget vellykket krimdebut av poeten som ønsket å ta det lesende norske folk inn i krimmens og menneskenes irrganger.»

Utgitt: 2019

Pris kr 179,00